1

Téma: Karamelový krém ze šlehačky

Karamelový krém

0,5 l šlehajdy 33%
70g cukru krupice
10 ml želatiny (už rozpuštěné ve vodě a připravené k použití)
karamelový topping

Do ušlehané šlehajdy dáme cukr, přiměřeně karamelového toppingu, želatinu a rychle promícháme.

2

Re: Karamelový krém ze šlehačky

Co je karamelový topping???

3

Re: Karamelový krém ze šlehačky

Danuš, karamelový topping je karamelová poleva - prodává se v plastových láhvích - je to tekuté, v cukrárnách se používá např. na polevu zmrzlinových a šlehačkových příchutí - existuje mnoho příchutí - čokoládový, karamelový, jahodový, malinový, ...

4

Re: Karamelový krém ze šlehačky

Když si někde dáš točenou zmrlinu, tak ti většinou nabízí ozdobení - polití toppingem s určitou příchutí. Jsou běžně k dostání v supermarketech.

5

Re: Karamelový krém ze šlehačky

Ahaděkuji,už jsem zase chytřejší.
A šlo by to i z rostlinné šlehajdy???

6

Re: Karamelový krém ze šlehačky

Danuš, dneska mi zbyla rostlinná šlehajda - smíchala jsem jí s toppingem a je to v pohodě, takže s chutí do toho

Místo želatiny dej neutrální ztužovač a podle typu rostlinné šlehajdy už nemusíš přislazovat

7

Re: Karamelový krém ze šlehačky

Děkuji,chtěla bych to zkusit na semifridka.

Tak mi jich pár pošli ke Zdenka