1

Téma: Kynutá bábovka s mákem

Kynutá bábovka s mákem

Suroviny:
150 ml mléka
1 vejce
50-80 g rozpuštěného másla nebo sádla
50g cukru
½ ČL soli
350g hladké mouky
20g čerstvého droždí (nebo 1 ČL sušeného)
citronová kůra

náplň: 100ml mléka přivedeme k varu, přidáme 70g mletého máku, 30g cukru, mletou skořici, citronovou kůru, 1 lžíci rybízové marmelády, rum, lžíci strouhaného perníku

Postup:

Zaděláme těsto. Můžeme nechat pracovat pekárnu: program – těsto
Z vykynutého těsta vyválíme plát, polovinu potřeme makovou náplní, stočíme roládu a dáme do vymazané bábovkové formy a necháme nakynout. Pečeme na 180 stupňů. Po upečení poprášíme moukou a vyklopíme na talíř a pocukrujeme.