1

Téma: Chléb Šumava

Chléb Šumava

800g        600g
320ml      240ml  vody
1,5 PL      1 PL (polévková lžíce) octa
3 PL         2 PL  olivového oleje
260g         200g  hladké pšeničné mouky
80g            60g  žitné chlebové mouky
60g            45g  celozrnné žitné mouky
60g            45g  celozrnné pšeničné mouky
  1 ČL         ¾ ČL (čajová lžička) cukru
1 PL          ¾ PL  drceného kmínu
26g             20g   čerstvého droždí  (nebo 1,5 ČL sušeného droždí)
13g            10g  soli

můžeme přidat 2-3 PL lněného semínka, 2-3 PL slunečnice

Zaděláme těsto, necháme vykynout, znovu propracujeme, uděláme bochánek, dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem s vodou a necháme nakynout. Pečeme na 200 stupňů dozlatova, vyzkoušíme špejlí.

Lze zadělat v pekárně: program – klasik, velikost – 1, kůrka – střední