1

Téma: Punčový dort

Upečeme si korpus z 5 vajec ve formě o průměru 22cm
Piškot : 5 celých vajec vyšlehat do tuhé pěny se 150g cukru krystal a pak přimíchat 150g polohrubé mouky a jednu polévkovou lžíci pudinkového prášku vanilkového (nebo škrobu)

Rozvar: 250g vody a 250g cukru(pokud chceme mít jistotu, aby rozvar nevytékal, přidáme 1/2 čajové lžičky agaru) přivedeme k  varu a vaříme asi 1 minutu.Pak odstavíme z ohně a přidáme štávu z 1 citronu ( kyselinu citronovou- trošku) a asi tak 3 polévkové lžíce rumového aroma a 2 polévkové lžíce punčového aroma.
rozvar rozdělíme na dvě části , jednu obarvíme na žluto a jednu na červeno potravinářskými barvami

upečený korpus  3x prořízneme , tak máme 4 pláty
Formu vyložíme folií a položíme 1.část korpusu,natřeme  rybízovou marmeládou.
Vložíme 2.část korpusu a  vydatně polejeme žlutým rozvarem,
na to 3.část korpusu a vydatně polejeme červeným rozvarem..
4. část korpusu potřeme opět marmeládou a touto potřenou stranou položíme do formy na politý korpus.
dort zatížíme a necháme několik hodin odpočinout, potom celý potřeme marmeládou a polejeme fondánem nebo citronovou cukrovou polevou ( cukr moučka , šťáva z citronu a trochu bílku utřít) a ozdobíme čokoládovými cákanci
http://fotky.dortydorticky.cz/7/ukazka/1276715886.jpg

2

Re: Punčový dort

Raduš moc děkuju za tenhle recept, chci ho brzy dělat, takže se bude hodit! Jen se (asi hloupě) zeptám- co je to Agar, popřípadě, kde ho seženu??

3

Re: Punčový dort

Jani, Agar je zahušťovadlo, seženeš ho např. v prodejnách zdravé výživy. Je to bílý prášek v malém sáčku 10g - rozmícháš v litru vroucí vody a máš roztok na zalévání např. ovoce, zeleniny.
Tenhle Beru punčák můžeš dělat i bez Agaru, já už to zkoušela a nic neteklo - byl velmi rychle snězený.

4

Re: Punčový dort

http://fotky.dortydorticky.cz/5/cele/1278421706.jpg

moje punčové řezy, alá Beru, 2x 10 vajec.