1

Téma: Piškot s krémem a jahodami

Výborný zákusek, který vždy za chvilku zmizí.

Piškot:
5 vajec
120g mletého cukru
120g krystalového cukru
2 čajové lžičky citronové šťávy
240g napůl hladké a polohrubé mouky

asi 600g čerstvých jahod

Žloutky ušleháme se 120g mletého cukru. Přidáme citronovou šťávu a promícháme. Z bílků a 120g krystalového cukru ušleháme tuhý sníh. Sníh lehce vmícháme s moukou do žloutků. Těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme na 180 stupňů. Vychladlý piškot potřeme marmeládou, poklademe jahodami, potřeme krémem a polijeme čokoládou.

Krém:
650ml mléka, 2 jahodové pudinky, 250g mletého cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, 250g másla
Z mléka a pudinků uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukry, přidáme rum a našleháme do pěny. Postupně přidáváme vychladlý pudink a vyšleháme do hladkého krému.

Čokoládová poleva:
100g čokolády na vaření, 100g másla
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a umícháme dohladka.