1

Téma: Marokánky

Marokánky

Suroviny:
250ml smetany ke šlehání
250g pískového cukru
30g hladké mouky
250g kandovaného ovoce (dávám „ovocný chlebíček“)
250g jádrovin (nesolené arašídy, trochu vlašských ořechů a trochu oloupaných mandlí, všechno ustrouhám v robotě na plátkovém nebo hrubém struhadle)

Postup:
Šlehačku přivedeme k varu, vsypeme cukr a necháme zpěnit, přidáme ovoce, ořechy a mouku. Na pečicí papír dáváme jednu polévkovou lžíci směsi dál od sebe, trochu se roztečou. Pečeme asi 15 minut na 100-130 stupňů až okraje zrůžoví. Marokánky se spíše suší, při pečení nesmí „bublat“, to by se úplně roztekly. Z papíru sundáváme vlažné. Já jim ještě na plechu po upečení uhladím nožem nebo kulatou formičkou okraj pěkně dokulata. Vychladlé poléváme z hladké strany čokoládovou polevou.

http://fotky.dortydorticky.cz/recepty/ukazka/9075215.jpg

2

Re: Marokánky

Marokánky

Suroviny:
1/8 l mléka
100g másla
400g cukru
400g kandovaného ovoce
400g oříšků, mandlí
1 vanilkový cukr
hladká mouka

Postup:
Vše mimo mouky dáme do hrnce a přivedeme k varu, za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku až je těsto husté a děláme lžičkou na plech vyložený pečícím papírem hromádko-placičky. V troubě se to nesmí roztékat, kdyžtak přidáme mouku.

Upečené namočíme rovnou hranou do rozpuštěné čokolády.

3

Re: Marokánky

Marokánky

Suroviny:
1/4 l šlehačky
4 lžíce hladké mouky
5 lžic krystalového cukru
50 g másla
200 g směs hrozinek, kandovaného ovoce a sekaných oříšků
 
Postup: Šlehačku, hladkou mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni do zhoustnutí, pak přidáme máslo a směs oříšků a rozinek. Na pečící papír děláme lžičkou tenké hromádky. Pečeme na 180 C do hněda. Vychladlé sundáme z papíru a jednu stranu namočíme do čokolády. 

http://fotky.dortydorticky.cz/recepty/ukazka/1876016.jpg

4

Re: Marokánky

MAROKÁNKY


Ahojte , dneska jsem dělala marokánky a napadlo mě tou stranou s čokoládou to připlácnout na tu folii od Eska a vypadá to moc pěkně - tak tady je ten tip na zdobení
a ještě hned přidám recept :

Suroviny:
300 g cukru krupice
70 g hera ( tuk)
1 lžíce sušeného mléka
150 ml vody
80 g pomerančového sirupu
270 g rozdrcených nebo nahrubo nastrouhaných arašídů ( nesolených)
60 g rozinek
100 g kandované pomerančové kůry (může být jakákoliv kandovaná směs)
100 g hladké mouky

Postup:
Všechno (mimo mouku) dáme do hrnce a krátce necháme přejít varem a po částečném prochladnutí směsi vmícháme teprve mouku.

Na plechy vyložené pečícím papírem klademe lžičkou malé kopečky nebo použijeme igelitový zdobící pytlík a kopečky děláme z něj.
V troubě se to rozteče na placičky a pečeme na 180 °C dokud nezačnou kraje hnědnout. Po upečení máčíme v neředěné čokoládě tu stranu, co byly na plechu a uděláme kartou ozdoné vroubky do čokolády a nebo tak jak jsem nafotila - připlácneme na ozdobnou folii.