Téma: Marokánky
Marokánky
Suroviny:
250ml smetany ke šlehání
250g pískového cukru
30g hladké mouky
250g kandovaného ovoce (dávám „ovocný chlebíček“)
250g jádrovin (nesolené arašídy, trochu vlašských ořechů a trochu oloupaných mandlí, všechno ustrouhám v robotě na plátkovém nebo hrubém struhadle)
Postup:
Šlehačku přivedeme k varu, vsypeme cukr a necháme zpěnit, přidáme ovoce, ořechy a mouku. Na pečicí papír dáváme jednu polévkovou lžíci směsi dál od sebe, trochu se roztečou. Pečeme asi 15 minut na 100-130 stupňů až okraje zrůžoví. Marokánky se spíše suší, při pečení nesmí „bublat“, to by se úplně roztekly. Z papíru sundáváme vlažné. Já jim ještě na plechu po upečení uhladím nožem nebo kulatou formičkou okraj pěkně dokulata. Vychladlé poléváme z hladké strany čokoládovou polevou.