Téma: Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky sněhové
Suroviny:
4 bílky
300g ml. cukru
200g ml. ořechů
2 lžíce strouhanky
Postup:
Bílky ušleháme, přidáme cukr a šleháme nad párou, dokud není hmota horká a hustá. Odstavíme, přimícháme mleté ořechy, strouhanku a necháme 2 hodiny stát. Na vymazaný a vysypaný plech stříkáme hladkým sáčkem rohlíčky a pečeme na 150 stupňů 15-20 minut. Upečené otočíme a na rovnou stranu stříkáme řezanou trubičkou kakaový krém a namočíme do čokolády.
pařížský krém:
Suroviny:
4 vejce
4 žloutky
300g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
Postup:
Vejce, žloutky a cukr šleháme v horké vodní lázni 10 minut, přidáme kakao a šleháme dalších 10 minut. Necháme vychladnout, párkrát prošlehneme, aby vajíčka nebyla dole tekutá. 500g dobrého másla umícháme s trochou cukru a s rumem. Vychladlou směs postupně vmícháme do másla.