1

Téma: Mocca

Mocca

Těsto:
150g hladké mouky
60g cukru
120g másla
1 žloutek
60g ořechů
citronová kůra
trochu vanilkového cukru

Zpracujeme těsto, necháme v lednici odpočinout. Vykrajujeme oválky a pečeme na 200 stupňů 10 minut. Polovinu oválků potřeme polevou a slepíme s druhou polovinou kávovým krémem. Nahoru napíšeme čokoládou Mocca nebo jenom M.

Poleva:
200g ml. cukru, 1 štamprle kávy, kousek ztuženého tuku
Cukr třeme s horkým vývarem dohladka a leskla.

Šlehaná nádivka – krém:
Umícháme 250g dobrého másla s troškou cukru. Po troškách přidáme rum podle chuti.
3 celá vejce dáme se 150g krystalového cukru do vodní lázně. Šleháme ručním elektrickým šlehačem na nejnižší stupeň. Voda musí vřít, šlehaná vejce se musí hodně prohřát, musí být horké. Šleháme asi 20-25 minut do pevné pěny, vyjmeme z lázně a ještě asi 5 minut šleháme. Vychladlé po troškách přimícháváme do másla. Pěna musí být úplně vychladlá, jinak se může s máslem srazit. Opatrně mícháme vařečkou, nakonec dochutíme kávou.

http://fotky.dortydorticky.cz/recepty/ukazka/535394.jpg

2

Re: Mocca

Mocca

Suroviny:
300 g mouka hl.
80 g ořechy
230 g tuku
150 g cukru
1 lžička kávy instantní

Postup:
Plnit krémem nebo punčovinou ochucenou instantní kávou rozpuštěnou v rumu