Téma: Rýchly nepečený koláč
Rýchly nepečený koláč
Ingrediencie:
dlhé piškóty (približne 300 g)
4 ČL mletej kávy
200 ml vody
500 g mascarpone
200 g bieleho jogurtu
3 - 4 PL trstinového cukru
1 PL vanilkového sirupu
hrsť lesného ovocia
nastrúhaná čokoláda
hrsť kávových zŕn
Postup:
Do hlbšej misky si nasypeme mletú kávu, zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľku chladnúť. Následne do kávy namáčame dlhé piškóty, ktoré ukladáme do sklenenej misky (alebo pekáčika) natesno pekne vedľa seba. V druhej miske pomocou mixéra zmiešame mascarpone, jogurt, trstinový cukor a vanilkový sirup. Polovicu krému natrieme na piškóty. Na biely krém položíme ďalšiu vrstvu kávových piškót, na ktoré rozprestrieme fialový krém (stačí, keď k zvyšnému bielemu krému pridáte rozmixované čučoriedky alebo zmes lesného ovocia). Krém posypeme kúskami čokolády. Odložíme do chladničky na 2 hodiny.
Cely recept aj s fotografiami na: http://www.lenivakucharka.sk/rychly-nepeceny-kolac/