1

Téma: Směs - SANDRA -korpus

Korpus ze směsi SANDRA

Základní poměr: Na 1 vejce 100g směsi SANDRA

Postup: vše najednou šleháme dohromady na vysoké otáčky min. 7 minut. Nalijeme formy vystříkané Carlexem nebo vyložené pečícím papírem (stačí dno). Pečeme v troubě vyhřáté na 165°C cca 40 minut (toto je na klasickou velikost, v případě velkých forem snížím teplotu na 160°C a peču déle). Já zkouším upečení pohmatem, možno vyzkoušet špejlí.
Těsto musí být opravdu pořádně vyšlehané, troubu během pečení neotvírat, jinak korpus spadne. tato směs netvoří nahoře "čepice".


Na klasickou velikost (průměr 24cm)

3 vejce, 300g SANDRY a přidám asi 0,5dcl vody, vyšlehám do hustého těsta a peču na 165°C cca 40 minut. Zkoušela jsem péci tuto velikost i ze 4 vajec a 400g SANDRY, ale měla jsem hodně zbytků na punčovinu.

Na semifreda
2 vejce , 200g SANDRY na 190°C 6 minut na plechu vyloženém pečícím papírem.

Na ochucení lze přidat kakao, čokoládu, kokos, oříšky,...