Téma: Semifreda od Beru
Semifreda se zakysanou smetanou a ovocem v želatině
Z kakaového piškotového plátu (každý si upeče jaký mu vyhovuje) vykrájíme formičkou tvary - pro každý zákusek 1 ks - tady je to měsíček( kovová formička)
Já dělám tento piškot : 5 celých vajec pokojové teploty ušlehám se 150g cukru písek do husté pěny a poté vmíchám 150g mouky polohrubé + kakao + 1 lžíce škrobu (vanilkového pudikového prášku) a upeči na plechu vyloženém papírem .
Nastříhám si pásky na vyložení forem (já používám plastové dají se koupit TADY - nebo si můžete nastříhat pásky z pečícího papíru, samozřejmě to jde i bez pásků rovnou do forem ,ale s páskem to jde líp vyndávat.
Pásky vložím do formiček a vložím piškotový vykrojený korpusek a sáčkem natříkám vrstvu krému , na kterou položím ovoce a nakonec zaliji uvařenou želatinou. Používám tuhle- "Cukrárenské želé -extra silné" od Dr Otkera , tady jsem použila červenou, želatinu uvařím podle návodu na sáčku
Krém : množství krému asi na 20 zákusků
1 kelímek zakysané smetany
2 lžíce cukru
1 lžíce vrchovatá ztužovač neutral
150g ušlehaná rostlinná šlehačka
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a ztužovačem metličkou v misce , postupně ke směsi zašleháme ušlehanou šlehačku.Vzniklý krém naplníme do sáčku a plníme jím zákusky