Téma: Kopačka
Nejdřív jsem si vyřízla tvar podrážky a udělala špunty (tou špičkou a kolečkem) a přilepila vodou na podrážku. Nechala ztvrdnout asi 4 dny
Korpus kopačky jsem vyřezala z plátu piškotu a slepovala krémem a punčovinou do tvaru boty, ten kus kolem paty je jen vytvarován z punčoviny. Nerovnosti jsem zamazala punčovinou nakonec vše potřeno krémem a necháno zatuhnout do druhého dne
Přibližný tvar jsem vložila dovnitř boty a uhladila a nahoře zastřihla nůžkama podle tvaru boty
Vyřízla jsem jazyk nahoru přilepila pásek černé naznačila šití a přilepila na botu, na to jsem křížem položila spodní tkaničky
Udělala jsem na rozváleném plátu výřez aby odpovídal přibližně výřezu na jazyk s taničkama a položila na botu a dorovnala podle potřeby, vzadu jsem to spojila sestřihnutím.
Teď jsem vytvarovala výstupek na patě přimáčkla k botě, pak jsem to začistila páskem černé mandlovky a naznačila šití.
Pak jsem položila pásek okolo výřezu s tkaničkama aby se zakryly jejich konce, naznačila šití, udělala dírky (malou rovnou špičkou) a nastrkala horní tkaničky napříč. Pak ještě dodělala všechno šití, vykrojila znaky Nike a "přišila" k botě.
A nakonec jsem botu opatrně podebrala a položila na podrážku a začistila tenkým proužkem