Téma: Bezlepkový piškot
Bezlepkový piškot
Suroviny
7 vajec
18 dkg Jizerky
20 dkg cukru
větší špetka prášku do pečiva pozor zn. Oertker, ten je bezlepkový
lžíce oleje
Postup:
Vyšleháme bílky s menší polovinou cukru do tuhého sněhu. Žloutky se zbytkem cukru zamícháme šlehačem jen pár vteřin, není potřeba do pěny. Žloutky a olej vlijeme do bílků a při menších otáčkách spojíme.
Pak vezmeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pomalu vmícháme do těsta. Doporučuju použít spirálu ne vařečku. Je to jako byste míchali do těsta pudinkový prášek, ale tohle je horší.
Pak už jen klasicky upéct. Aby vás to nepřekvapilo. Těsto při pečení vyskočí více než klasické a na konci klesne. Ale nic sražené není.