1

Téma: Argentinská fazolová polévka

Argentinská fazolová polévka

Suroviny:
230g barevných fazolí
2l netučného drůbežího vývaru
500g rajčatového protlaku (rozmixovala jsem naložená rajčata z plechovky)
100g zauzené kvalitní libové šunky
100g cibule
100g celeru
4 stroužky česneku
100g mrkve
chilli papričky (kvůli dětem nedávám)
oregáno
mletá paprika
tymián, drcený pepř
200g rajčat


Postup:
Předem namočené fazole uvaříme v drůbežím vývaru společně s drobno nasekanou cibulí doměkka. Ke konci přidáme protlak a, chilli a česnek. Vaříme 10 minut, potom přidáme na kostičky nakrájenou šunku, nadrobno nakrájenou mrkev, celer a rajčata. Dochutíme kořením a dovaříme zeleninu doměkka.
Podáváme s pečivem jako večeři. Recept je na 5 porcí.

Tento recept mám z knížky od Petra Havlíčka.