Téma: Slané česnekové myšky (koblížky)
Slané česnekové myška - koblížky
inspirace z MMB
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky,
2 vejce,
1 vanička tvarohu,
půl lžičky soli,
půl prášku do pečiva,
asi 2-3dl vody
olej na smažení
4 lžíce vody,
1 hlavička česneku (bezstroužkového),
sůl
Postup:
Z přísad umícháme těsto - hustota by měla být asi jako u těsta kynutého. Do rozpáleného oleje klademe koblížky vykrojené pomocí dvou lžic (nebo dvou kávových lžiček na malé bobečky na zobání k pivu). Koblížky děláme mezi dvěma lžícemi namočenými ve vodě, aby se těsto nelepilo. Pokud smažíme v dostatečném množství oleje, samy se otočí. Po vytažení a odkapání ještě vysušíme papírovou utěrkou nebo ubrouskem přebytečný tuk.
Česnek přepasírujeme do vody, posolíme a rozmícháme. Touto směsí natíráme hotové koblížky. A ještě můžeme navrch plácnout trochu kysané smetany nebo posypat strouhaným sýrem.