Téma: Dobošový dort
16 vajec
40 dk polohrubej múky
40 dk kryštálového cukru
8 vajec - sneh
8 celých a 8 žľtkov a cukor vymiešame do biela
do hmoty zlahka vmiešame múku a potom túto hmotu zľahka vmiešame do snehu
vznikne hustejšie cesto ,ktoré po malých dávkach rozotierame na plech vyložený papierom, cesto je na 5-6 plátov
pečieme skoro do ružova
po upečení ide papier ľahúčko dole
Čokoládový krém
25 dk čokolády, 3 lyž. kakaa, 8 vajec, 30dk cukru, nad parou šlahaný krém, vychladnutý zmiešame z maslom.
upečené pláty plníme tenkou vrstvou čokoládového krému
naplnené obalíme do potravinovej fólie
zaťažíme na chvíľu vonku
a potom v chladničke
Dobošku polejeme čokoládou ,alebo karamelom, ja som z týchto plátov robila tortu, tu je na reze,robená je z dvoch dávok , 10 plátov.