1

Téma: Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Suroviny:

  • 1 králík

  • sladká paprika

  • 10dkg slaniny

  • 10dkg másla

  • 1 cibule

  • 5dcl vývaru

  • 1dcl červeného vína

  • pár kuliček pepře

  • bobkový list

  • trochu tymiánu

  • kousek feferonky

  • lžíce worchesterové omáčky

  • hrstka hrozinek

  • lžíce mouky

Příprava:
Maso naporcovat, osolit, po jedné straně opaprikovat. Slaninu nakrájenou na kostičky vysmažit na másle a na tom osmažit porce masa a předat do pekáče. Ke zbylé slanině přidat cibuli, nechat zpěnit, přidat lžíci hladké mouky, zalít trochou vývaru a přelít na maso v pekáči.

Vývar:
zvlášť v hrnku nechat přejít varem 0,5l vody, masox, pepř, bobkový list, tymián, feferonku, hrozinky, worch. omáčku, 1dlc čer. vína. Ihned polít naskládané maso na pekáči a péct asi hodinu ve vyhřáté troubě. Neotáčet. Podáváme s knedlíky, rýží nebo s bramborovou kaší.