Téma: Králík po francouzsku
Králík po francouzsku
Suroviny:
1 králík
sladká paprika
10dkg slaniny
10dkg másla
1 cibule
5dcl vývaru
1dcl červeného vína
pár kuliček pepře
bobkový list
trochu tymiánu
kousek feferonky
lžíce worchesterové omáčky
hrstka hrozinek
lžíce mouky
Příprava:
Maso naporcovat, osolit, po jedné straně opaprikovat. Slaninu nakrájenou na kostičky vysmažit na másle a na tom osmažit porce masa a předat do pekáče. Ke zbylé slanině přidat cibuli, nechat zpěnit, přidat lžíci hladké mouky, zalít trochou vývaru a přelít na maso v pekáči.
Vývar:
zvlášť v hrnku nechat přejít varem 0,5l vody, masox, pepř, bobkový list, tymián, feferonku, hrozinky, worch. omáčku, 1dlc čer. vína. Ihned polít naskládané maso na pekáči a péct asi hodinu ve vyhřáté troubě. Neotáčet. Podáváme s knedlíky, rýží nebo s bramborovou kaší.