Téma: Štola
Štola
Suroviny:
1/2 kg hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
20 dkg cukru krupice
2 vejce
1/2 Hery
5 dkg sádla
1 tvaroh
3 lžíce rumu
12 dkg rozinek
12 dkg ořechů (sekaných)
Postup:
Zpracujeme těsto na vále, uděláme dva úzké válečky na délku klasického plechu a dáme péci do středně vyhřáté trouby (180 stupňů), pečeme
asi 40 minut. Po upečení ještě horké potřít rozpuštěným máslem a obalit v cukru s vanilkou. Vystydlé zabalit těsně do alobalu a nechat uležet 3-4 týdny. Lze jíst hned, ale štola není tak vláčná a uleželá, lépe minimálně 1 týden ležet.
To je recept z dámy a já do toho ještě zabalím váleček mléčného marcipánu a to je pak ještě lepšííííííí,