1

Téma: Ledovokaštanový krém

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Je to trochu pozměněný recept dle Věrky K. (ddracice) ID 48978 z Mmb, hlavně jsem zvolila jiný způsob přípravy, rychlejší. 450 ml mléka, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 3 kaštany (kofilu, čokoládu aj.), 2 lžíce cukru krystal, čokoládový pudink, 50 g ztuženého tuku omega, 40 dkg másla. Případně rum, ale nemusí být.

POSTUP PŘÍPRAVY

400 ml mléka dáme do mlékovaru, přidáme cukru a přivedeme k varu, ve zbylém studeném mléku rozmícháme řádně metličkou mouku a pudink a vlijeme do horkého mléka a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Poté odstavíme a do kaše dáme kaštany a omegu, zamícháme a necháme zchladit. Vychlazené vyšleháme do hladkého krému, ve druhé míse vyšleháme změklé máslo. Poté obě směsi vyšleháme dohromady. Cukr již nepřidávám, je to dost sladké, a kdo má rád může přidat rum. A proč máslo a kaši šlehat zvlášť? Protože když je máslo předem vyšléhané je pak krém víc nadýchaný a kaše zas pak nemá v krému žádné kousky.