Téma: Piškotový korpus a různé obměny
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 vajec
20 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru
špetku prášku do pečiva
2 lžíce oleje
POSTUP PŘÍPRAVY
U tohoto receptu se mi ještě nestalo, že by se mi piškot nějak srazil, lze z něj udělat i ořechový či čokoládový piškot, případně mramor.
Bílky našleháme s polovinou cukru do tuha, po té přidáváme za stálého šlehání žloutky se zbylým cukrem. Zašleháme olej a poté vařečkou - já používám spirálovou metlu - opatrně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Z hotového těsta můžeme udělat mramor, nebo místo části mouky dát ořechy (kolik ubereme mouky tolik dáme ořechů či oříšků, případně nastrouhané čokolády). Pečeme při 180 stupních něco málo přes půl hodiny. Poznáme to tak že doprostřed dortíku zapíchneme špejli - pokud se nic nepřilepí je hotovo. Hotové vyklopíme a tak necháme vychladit (na bouli) - já to vyklopila na pečící papír, kde si mi nic nepřilepilo. Ale doporučuji po chvíli otočit zpět, aby jste dole neměli dortík vlhký.