1

Téma: Piškotový korpus a různé obměny

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec
20 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru
špetku prášku do pečiva
2 lžíce oleje

POSTUP PŘÍPRAVY

U tohoto receptu se mi ještě nestalo, že by se mi piškot nějak srazil, lze z něj udělat i ořechový či čokoládový piškot, případně mramor.

Bílky našleháme s polovinou cukru do tuha, po té přidáváme za stálého šlehání žloutky se zbylým cukrem. Zašleháme olej a poté vařečkou - já používám spirálovou metlu - opatrně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Z hotového těsta můžeme udělat mramor, nebo místo části mouky dát ořechy (kolik ubereme mouky tolik dáme ořechů či oříšků, případně nastrouhané čokolády). Pečeme při 180 stupních něco málo přes půl hodiny. Poznáme to tak že doprostřed dortíku zapíchneme špejli - pokud se nic nepřilepí je hotovo. Hotové vyklopíme a tak necháme vychladit (na bouli) - já to vyklopila na pečící papír, kde si mi nic nepřilepilo. Ale doporučuji po chvíli otočit zpět, aby jste dole neměli dortík vlhký.

2

Re: Piškotový korpus a různé obměny

Přidám svůj piškotový korpus, ke kterému nepřidávám olej.

Suroviny:
6 vajec
130g cukru
200g polohrubé mouky
a malá lžička prášku do pečiva.

Postup:
Nejdříve si vyšleháme sníh. Když je tužší, tak přidáme polovinu cukru. Druhou polovinu vyšleháme se žloutky a poté přidáváme postupně mouku a sníh. Dáme do trouby a pečeme na 170 stupnů asi 35 minut.