Téma: Punčový dort
Upečeme si korpus z 5 vajec ve formě o průměru 22cm
Piškot : 5 celých vajec vyšlehat do tuhé pěny se 150g cukru krystal a pak přimíchat 150g polohrubé mouky a jednu polévkovou lžíci pudinkového prášku vanilkového (nebo škrobu)
Rozvar: 250g vody a 250g cukru(pokud chceme mít jistotu, aby rozvar nevytékal, přidáme 1/2 čajové lžičky agaru) přivedeme k varu a vaříme asi 1 minutu.Pak odstavíme z ohně a přidáme štávu z 1 citronu ( kyselinu citronovou- trošku) a asi tak 3 polévkové lžíce rumového aroma a 2 polévkové lžíce punčového aroma.
rozvar rozdělíme na dvě části , jednu obarvíme na žluto a jednu na červeno potravinářskými barvami
upečený korpus 3x prořízneme , tak máme 4 pláty
Formu vyložíme folií a položíme 1.část korpusu,natřeme rybízovou marmeládou.
Vložíme 2.část korpusu a vydatně polejeme žlutým rozvarem,
na to 3.část korpusu a vydatně polejeme červeným rozvarem..
4. část korpusu potřeme opět marmeládou a touto potřenou stranou položíme do formy na politý korpus.
dort zatížíme a necháme několik hodin odpočinout, potom celý potřeme marmeládou a polejeme fondánem nebo citronovou cukrovou polevou ( cukr moučka , šťáva z citronu a trochu bílku utřít) a ozdobíme čokoládovými cákanci