Téma: Jovo - roláda s margotkou
Jovo - roláda s margotkou
Suroviny:
Na piškot: 5 vajec, 15 dkg polohrubé mouky , 15 dkg cukr krupice, 2 lžíce oleje, špetka prášku do pečiva
Na krém: 1/4 l slazené rostlinné šlehačky, 250 g kvalitního bílého jogurt (já dávám Hollandia), 1 lžíce cukru moučka
2 margotky
Postup:
Krém vydrží stále tuhý, doporučuji. Roláda nijak neklesne a krásně se krájí.
Oddělíme bílky a vyšleháme s cukrem tuhý sníh. Poté zašleháme žloutky a olej. Nakonec opatrně vmícháme mouku smíchanou s pdp.
Upečeme na pečícím papíru a ještě horké smotáme i s papírem do rolády.
Krém: ušleháme šlehačku s cukrem do tuha, potom zašleháme jogurt a jednu nastrouhanou margotku.
Vychladlou roládu rozmotáme a sundáme papír, natřeme krém. Smotáme a zbytkem krému domažeme vršek a obalíme druhou nastrouhanou margotkou.
Ještě jeden tip ode mne: před strouháním dávám margotku na chvílí do mrazáku a pro obalení vršku po nastrouhání jí nechám také v ledničce - lépe se pak s ní dělá a neteče mezi prsty.