1

Téma: Jablkový moučník

Jablkový moučník

2 vejce
250 gramů cukru
2 lžíce kakaa
80 gramů rozpuštěného másla
300 gramů polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
300 gramů nastrouhaných jablek

Těsto:
Celá vejce třeme s cukrem do pěny,přidáme kakao,rozpuštěné máslo,nastrouhaná jablka,mouku a prášek do pečiva.A umícháme ne příliš husté těsto /v případě,že máme husté těsto přidáme trochu vody/
Těsto vlijeme do většího vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme při střední teplotě 160-170 stupních asi 45-50 minut podle potřeby.
Moučník můžeme jen posypat moučkovým cukrem,ale já na něj dělám jěště polevu.

Na jěště teplý moučník můžeme nalít polevu:

Poleva:
70gramů změklého másla
150 gramů moučkov. cukru
1 lžíce kakaa
1-2 lžíce horké vody

Cukr třeme v misce s kakaem a po troškách přidáváme horkou voda.Nakonec vmícháme změklé máslo a vše dobře utřeme a rozetřeme na moučník.