1

Téma: Kaltkrém - variace

Základní recept 500ml vody a 200g kaltkrému ušlehat do hladka - používáme jako žloutkový krém na ovocné košíčky, na žloutkové řezy, na pečení do listového těsta.
Po přidání rumu či rumového aroma lze použít na náplň věnečků z odpalovaného těsta. Kaltrém lze bez obav mrazit  i jako máslový krém.
Kaltkrém lze vyšlehat společně se šlehačkou - např. jako náplň listových řezů.

Máslový krém - k základnímu receptu přidáme povolenou kostku másla a vyšleháme do hladka.

Vanilkový: přidám pár kapek vanilkového aroma
čokoládová: přidám 2 PL nutely
kakaový: přidám 1-2 PL kakaa (je lehčí než s nutelou)
oříškový: přidám 1 PL ořechové pasty PreGel nebo najmeno nastrouhané vlašské ořechy
kokosový: přidám pár kapek kokosového aroma (nastrouhaný kokos mi vadí, jak "leze" mezi zuby)
griotkový: přidám malého paňáka griotky nebo pár kapek griotkového aroma (pokud přidám jen aroma, obarvím trošku růžovou gelovkou)
meruňkový: přidám 1 PL meruňkové PreGel pasty
pistáciový: přidám 1PL PreGel pistáciové pasty