Téma: Medvědí tlapky
Medvědí tlapky
Suroviny:
150g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
60g ořechových jader
70g moučkového cukru
skořice
1 malý hřebíček
100g másla
1 vejce
ztužený tuk na formičky nebo Carlex
moučkový cukr s vanilkovým cukrem na obalování
Postup: Na vál prosijeme mouku promíchanou s práškem do pečiva, přidáme strouhaná jádra, curk, mleté koření, rozemneme máslo a pomocí vejce zpracujeme těsto. Necháme jen krátce odpočinout, vyválíme váleček, odkrajujeme stejnoměrné kousky, lehce obalujeme v mouce a vtlačujeme do formiček. Pečeme do růžova. Upečené tlapky ihned vyklopíme na vál a ještě teplé obalujeme v cukru. Máme-li raději cukroví méně sladké stačí tlapky pocukrovat při rovnání na mísu.