Téma: Višňové řezy na plech
Višňové řezy na plech
Čas na přípravu: 60 minut
Ingredience
(1 plech 30x40 cm)
ovoce meruňky, višně, maliny, rybíz,rebarbora nebo švestky cca1 1/2 velké zavařovačky (ovoce může být čerstvé, kompotované nebo mražené)
30-40 ks mandle (nemusí být)
250 g cukr krupice
250 g hladká mouka
250 g máslo
4 vejce
špetka sůl
Postup
Máslo rozpustíme, vejce utřeme s cukrem a smícháme s moukou a prochladlým rozpuštěným máslem, přidáme sůl. Tukem vytřeme plech a pokryjeme jej těstem. Třešně vypeckujeme a rozkrájíme na půlky, mandle nastrouháme na plátky. Půlkami třešní pokryjeme těsto (řezem navrch), posypeme mandlemi. Pečeme cca půl hodiny při 200 stupních.
Na drobenku:
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
50 g másla