1

Téma: Dunajské řezy

Výborné řezy s ovocem, pudinkovým krémem a čokoládovou polevou

Těsto:
350g másla
3 lžíce oleje
180g cukru
7 vajec
350g hladké mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
citronová kůra
3 lžíce kakaa
1 meruňkový kompot

Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Tuk s cukrem utřeme do pěny, přidáváme po jednom žloutku, do vymíchaného přidáváme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Polovinu těsta rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, druhou polovinu obarvíme kakaem a natřeme na první. Těsto mírně nahrneme ke kraji a poklademe meruňkami. Pečeme v mírně teplé troubě 30 - 40minut. Po upečení potřeme krémem a polijeme čokoládou.

Krém:
500ml mléka a 2 pudinky uvaříme, vychladlé dáme do šlehače a postupně vmícháme 250g másla, 200g cukru a 1 sáček vanilkového cukru

Čokoládová poleva:
120g másla, 120g mletého cukru, 30g kakaa, 30g Solamylu, 3 lžíce mléka.
Tuk rozpustíme, přidáme vše ostatní a umícháme hustou lesklou polevu - nevaříme!