Téma: Šlehačková roláda - "rychlosežranec" :-)
Tato roláda je lehoučká a strááášně dobrá, pro naši rodinu vždy peču hned dvě.
Piškot:
5 vajec
5 lžic krystalového cukru
3 lžíce kakaa
2 - 3 lžíce hladké mouky (podle velikosti vajec)
1 vanilkový cukr na posypání
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, opatrně vmícháme mouku, kakao a nakonec žloutky. Natřeme na plech vyložený pečicím papírem a rychle upečeme - 10 minut na 200 stupňů. Hned po vytažení stočíme i s papírem, hned rozmotáme a posypeme 1 sáčkem vanilkového cukru a znovu lehce zamotáme. Necháme vychladnout, rozmotáme, odstraníme papír na pečení a potřeme ušlehanou šlehačkou.
Šlehačka:
250 ml živočišné smetany ke šlehání
1 lžíce mletého cukru
Smetanu spolu s cukrem ušleháme dotuha.