Téma: Ovocné dorty
Rafinovaný malinový dortík
Suroviny:
oblíbený korpus
500g mražených malin
200g cukru
lžíce citronové šťávy
6 plátků želatiny
500g mascarpone
500g tvarohu
1/2-2 lžičky skořice
3x vanilkový cukr
300g šlehačky
hobliny z bílé čokolády( může být i hořká)
Příprava: Upečeme svůj oblíbený korpus na dort. Povaříme maliny s cukrem a citronovou šťávou. Želatinu namočíme, korpus prokrojíme a spodní díl dáme do dortové formy. Želatinu vymačkáme a rozpustíme. Po lžicích přidáme malinové pyré, poklademe na spodní část dortu a necháme zatuhnout. Smícháme mascarpone, tvaroh, skořici a jeden balíček vanilkového cukru. Krém rozetřeme na vrstvu malin přiklopíme druhou polovinou korpusu a dáme vychladit. Ušleháme smetanu se zbývajícím vanilkovým cukrem a obmažeme povrch i boky dortu. Nahoru dáme čokoládové hoblinky nebo strouhanou čokoládu.