Téma: Zahrádka
U nás už kvetou sněženky a bledule. Konečně roztál sníh a dá se uklízet po zimě tu spoušť, co tam napáchal Alf.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
U nás už kvetou sněženky a bledule. Konečně roztál sníh a dá se uklízet po zimě tu spoušť, co tam napáchal Alf.
U nás taky kvetou sněženky a taky krokusy a to před 4 dny byl ještě sníh, nechápu. Dneska jsem postříkala konečně angrešt proti padlí a broskve proti kadeřavosti a zítra, jestli bude hezky , tak se dám du čistění kolem kytiček.
já chci taky zítra trošku pročistit záhonky a očistit kytičky, budeme muset koupit nový jahody, Alf je skoro všechny zlikvidoval
a u nás od oběda střídavě prší, takže okna nehrozí...
holky, kde seženu sazenice sněženek?
Zdeni, cibuloviny se sázejí na podzim, teď asi nikde neseženeš a jestli, tak budou nejspíš vyschlé nebo plesnivé. Moje máma má na zahrádce nějaké cibuloviny a když se jí rozrostou, tak je třídí a přesazuje. Já se jí zeptám, jak to vypadá letos, jestli bude mít nějaké na víc. Ve středu k nim jedu, tak na Tebe budu myslet.
Zdeni, manžel se ptá, jestli nechceš sazenici toho našeho zlobivého pesana? Ale nesměla bys ho zasadit moc hluboko, aby se dokázal vyhrabat
Když byl malinkej, tak byl takhle divokej
Jitu, díky, popřemýšlím Ale to bych vám asi měla poslat ty svoje dvě neposedný sazenice
no já myslím, že ta naše bude neposedná až až, zvlášť až začne chodit a budou se s Maxíkem doplňovat
tak musím jet nakoupit semínka, nemám ani mrkvičku ani hrášek, jenom ředkviček mám tak na tři roky dopředu a ještě musím koupit jahody, Alf je zlikvidoval
Vladí, Michale díky za kytí, teď se ze mě stane nadšený zahradník
kozel zahradníkem
Zdeni, hlavně jestli se kytičky ujmou a porostou, mě už to tu začíná rozkvítat
jé se těším, až mě to tu taky pokvete. Myslíš, že mám koupit na ně novou zeminu?
já myslím že nemusíš, záleží jakou tam máš půdu, hlavně je rychle zasaď a zalij
můžeš třeba ze začátku pohnojit, např. já zalívám Kristalonem start
dík, jdu na to odpoledne, teď mi tam svítí sluníčko, tak čekám až se otočí
Zdenko a Zdeňulko - tohle je ta kytička z těch semínek co jste dostaly v Cítově
no ta je moc pěkná, to už se těším, až mi taky tak pokvete
Vladí, holky nemáte někdo zkušennosti s pěstováním borůvek?
Zdeňul, jaké borůvky máš na mysli? Kanadské nebo kamčatské?
Kanadské , jak píše Miruš, potřebují kyselou půdu, rašelinu nebo lesní hrabanku smíchanou s trochou normální půdy, já jim každý rok přisypu i trochu pilin ze dřeva co děláme na zimu. A pořádně hnojit na podzim a na jaře hnojivem přímo na borůvky nebo na rhododendrony. Kamčatské můžeš zasadit do normální půdy.
holky díky, asi zakoupíme
My máme jen kamčatské, kanadské nám několikrát posobě vyrval ze země Alf (rotwailer) takže ti neporadíme lépe než jak ti radily holky.
PS: Někdy minulej týden řešili borůvky v Receptáři na Primě - zkus se podívat do archivu.
Receptář z 18.4.2010 od 33 minuty řeší co se starými keři jak je stříhat a pak tam i sadí novou borůvku, do jaké zeminy a i o stanovišti se tam myslím baví.
archiv Primy
Michale, prosím kamčatské namnožit, děkujiiiiii
Ty Peti já nevím jak. My je máme teprve 3 rokem a Alf a kočky jim dávaj co proto a jsou to zatím spíš takový malý keříčky o pár haluzích. My je asi za 100 koupili v zahradnictví.
Fakt kamčatský za 100? Já je všude viděla tak za 500