1

Téma: Čokoládové brownies

Čokoládové brownies

350g čokolády, nejlépe s obsahem 50?60% kakaa (já dělám z Master manini od Malátků),
250g másla nakrájeného na kousky
3 velká nebo 4 malá vejce
250g krupicového cukru (nejlépe hnědého, ale nemusí být)
85g hladké mouky
1 lžičku prášku do pečiva
hrst mletých vlašských ořechů
hrst až dvě mletého kokosu

čokoládu rozpusťte spolu s máslem. Vejce šlehejte tak dlouho, až zesvětlají, pak zašlehejte cukr, až je směs hustá a lesklá. Opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády, navrch prosijte mouku s práškem do pečiva a vše vymíchejte do hladka. Nakonec přidávám hrst vlašáků a jednu až dvě hrsti kokosu (ani jedno nemusí být, záleží na chuti, v Jihlav ě bylo oboje). Vlijte do formy nebo na plech vyložené pečícím papírem a pečte 30-35 minut na 160°C (horkovzdušná trouba) tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Zkoušíte-li propečenost pomocí špejle, měly by na ní ulpět vlhké drobečky, aby brownies zůstalo vlhké.Nebojte se, že je to nedopečené, protože během vychládání těsto ještě trochu dojde. Upečené brownies nechte vychladnout ve formě postavené na kuchyňskou mřížku alespoň hodinu
Pozor, abyste brownies nepřepekly, jsou potom vysušené a nedobré.