1

Téma: Tmavé housky

Tmavé housky        recept do pekárny

Suroviny:
250 ml vody
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
2 lžičky kmínu
200 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
100 g žitné celozrnné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
 
Postup: Po vykynutí těsto propracujeme, umotáme housky naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 20 minut.

http://fotky.dortydorticky.cz/recepty/ukazka/3327992.jpg

2

Re: Tmavé housky

Mléčné banketky        recept do pekárny

Suroviny:

250 ml mléka
150 ml oleje
2 vejce
600 g hladké mouky
1 lžička cukru
2 lžičky soli
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého

Postup: Po vykynutí těsto rozdělíme na bochánky, které 2 - 3 šikmo nařízneme a dáme na plech s pečícím papírem a necháme cca 40 minut kynout, potom potřeme rozšlehaným vajíčkem s troškou mléka a můžeme posypat semínky dle chuti. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 12 minut.