1

Téma: Mléčný marcipán s Amaretem

Mléčný marcipán

200 g sušeného mléka (polotučné)
200 g cukr moučka
30 g 100% tuku (rozpuštěný vlažný)
3 lžíce medu
1 bílek
mandlové aroma a voda (dávám mandlový likér AMARETO)štampedli

-mléko a cukr přesejeme,přidáme tuk, med, bílek a trochu vody - 
  s mandlovým aroma ( dávám přímo jen likér)
- vodu nebo likér přidávat po troškách
- zpracovat v husté těsto, konzistence pasteliny
- vyvalovat nejlépe mezi 2 foliemi nebo podsypat solamylem
- pokud se lepí na ruce, trošku kápnout oleje na ruce
- pokud marcipán ztuhne, nejlépe nastrouhat a rozpracovat s trošinkou
  vody
- s vodou vždy opatrně!!!

2

Re: Mléčný marcipán s Amaretem

Ahoj,můžu se zeptat zda se dá místo medu použít kukuřičný nebo pšeničný sirup? děkuji

3

Re: Mléčný marcipán s Amaretem

nezkoušela jsem to, ale myslím že asi jo

4

Re: Mléčný marcipán s Amaretem

Můžeš nevadí to.

5

Re: Mléčný marcipán s Amaretem

dneska jsem vyzkoušela,trochu jsem to asi přehnala s vodou,tak jsem musela přidat ještě navíc cukr a suš,mléko,ale s hmotou se mi pracovalo suprově.Děkuji

6

Re: Mléčný marcipán s Amaretem

Chtěla jsem se zeptat může se s hmotou pracovat hned nebo se musí nechat odležet.
A kolik asi toho Amareta.Děkuji

7

Re: Mléčný marcipán s Amaretem

Šárko na potahování je tenhle marcipán nejlepší hned, na modelování figurek a podobně je lepší nechat odležet
Amareta asi tak malý panák.

8

Re: Mléčný marcipán s Amaretem

Vlaďko moc děkuji dnes ho vyskouším.