Téma: Semifreda s rostlinou šlehačkou
Semifreda – šlehačkové zákusky
Korpus – piškot na plech vel. 40x28 cm
6 vajec, 6 lžic cukru (vrchovatých)
7 lžic polohrubé mouky ( 6+2 lžíce mletých ořechů, 7+ ½ lžíce kakaa, 6+1 ořechů+1/2 kakaa) lžíce vrchovaté
Vlašský ořech
½ l rostlinné šlehačky a ztužovač lískoořechový (Zeelandie)
Jahodové nebo malinové (dvoubarevné)
¼ 1 rostlinné šlehačky a ztužovač jahodový nebo ztužovač bez příchutě a hrst jahod (můžou být i mražené) lze použít i maliny nebo broskve
100 g vanilmixu (pudink za studena)
300 ml vody
¼ l rostlinné šlehačky
na piškot dáme trochu marmelády, vrstvu vanilmixu a vrstvu šlehajdy s ovocem
Pomerančové nebo citronové
½ l rostlinné šlehačky a ztužovač pomerančový nebo citonový (Zeelandie)
Kombinuji různé příchutě ořech. + čokoládový ztužovač
Karamel.( od Fiala) + čokoládový ztužovač
Banán. + čokoládový ztužovač
Tiramisu + vanilmix
Do ovocných příchutí dávám 2 lžice ( vrchovaté ) zakysané smetany, podstatně lepší chuť