1

Téma: Výroba čokoládového puku

Výroba čokoládového puku:
čokoláda : 500 g čokolády( já používám polevu masterMartini- dostane se u Malátků- http://www.cukrarskepotreby.cz/ )
rozpustit ve vodní lázni nebo opatrně v MW a přidat 150 g nutely pořádně rozmíchat a rozpustit
bílá čokoláda + bílá nutela!!!!
bílou čokoládu můžete obarvit barvami na čokoládu a vytvářet různé barevné kombinace podle vlastní fantazie.
Jde to i bez nutely !!!

Vyzkoušela jsem, jak puk udělat z čokolády a oleje a je to super.
Po několika pokusech jsem stanovila poměr čokolády a oleje takto : 500g čokolády (master martini , bílá nebo tmavá) a 20g oleje mám doma slunečnicový ale to je asi jedno jaký.


Bílý puk s tmavým okrajem:

  • asi 3 -4 lžíce tmavé čokolády vložíme do nakloněné plastové krabičky kruhového tvaru, a otáčením rozléváme čokoládu po stěnách dokud neztuhne - pár minut ,netrvá to dlouho

  • tady je už zatuhlá čokoláda na stenách krabičky

  • do takto připravené krabičky vlejeme připravenou bílou čokoládu a do středu vložíme kovovou trubičku obalenou potravinářskou folií a necháme zatuhnout v chladu

  • ztuhlý puk vyjmeme z krabičky , odstraníme trubičku a vložíme do hoblíku.Necháme puk přijmout pokojovou teplotu a pak můžeme vyrábět hobliny.

http://fotky.dortydorticky.cz/fotopostupy/postup/cokolada/foto01/01.jpg

Strakatý puk

  • do krabičky nalejeme bílou čokoládu

  • lžící dáme 3 kopečky tmavé čokolády do bílé

  • nožem obě čokolády promícháme

  • a vložíme trubičku

http://fotky.dortydorticky.cz/fotopostupy/postup/cokolada/foto01/02.jpg


Hobliny ze strakatého puku
http://fotky.dortydorticky.cz/fotopostupy/postup/cokolada/foto01/03.jpg
a tady pruhovaný na způsob mramorovaného korpusu
http://fotky.dortydorticky.cz/7/cele/1283280446.jpg

2

Re: Výroba čokoládového puku

Tak jsem teď sehnala hoblík na čokoládu na Tchibu.. Dlouho jsem se kochala ozdobami z hoblíku,ale nebyl hoblík .. teď je hoblík, ale není bílá nutela
Přemýšlím, čím nutelu nahradit a napadlo mě použít toto od Malátků: Náplň do pralinek bílá ..Náplň do pralinek, bílá čokoláda s alkoholem, pastovitá hmota, která jemným zahřátím zůstává i po zamražení vždy tekutá, určeno jako náplň pralinek, další využití při výrobě čajového pečiva jako náplň  nebo vylepšení tukových krémů apod., hmotnost 250g
Co myslíte??

3

Re: Výroba čokoládového puku

Taky marně sháním bílou nutelu

4

Re: Výroba čokoládového puku

Irisku,
budem plakat spolu..
Někde na netu jsem našla,že by snad se dala koupit v Polsku...

5

Re: Výroba čokoládového puku

Holky já myslím že jsem jí kupovala v Globusu

6

Re: Výroba čokoládového puku

Leni díky,ale ten tady nemáme,tak zase můžu

7

Re: Výroba čokoládového puku

V jiné diskuzi psala Šárka na srazu to zkusila i Beru a dá se nahradit bílou čokobelou. Prodává Fiala Praha, aspoň co vím. Je to 6 kg kyblík. Já ji používám do krému a je vynikající

8

Re: Výroba čokoládového puku

Já viděla bílou nutelu v Tescu.

9

Re: Výroba čokoládového puku

Tak u nás v tescu není!!!

10

Re: Výroba čokoládového puku

Tak u nás taky nikde není
6 kg čokobely nevyužiju, jedině se podělit, jenže nevím, v jakém skupenství čokobela je a jak by se dala pobalit...
Ještě jedině vyzkoušet tu bílou náplň do pralinek od Malátků..dá se používat i do krémů..třeba to má poddobnou konzistenci..

11

Re: Výroba čokoládového puku

Leni, já si myslím, že by jsi ji využila. Dá se dát i do krému nebo do šlehačky a je vynikající Jinak čokobela je v kyblíku a má konzistenci jaho hustší nutela.

12

Re: Výroba čokoládového puku

fujavice napsal:

Leni, já si myslím, že by jsi ji využila. Dá se dát i do krému nebo do šlehačky a je vynikající Jinak čokobela je v kyblíku a má konzistenci jaho hustší nutela.

Fujavice, tady jde ale o zdraví..
Já jsem vážně jen sváteční pekařka..letos jsem dala jen jeden dort!!!! Pravidelně ale prokládáme buchtami, tiramisu atd. 6kg určitě neupotřebím...
No, asi budu pitvat 2barevnou nutelu..

13

Re: Výroba čokoládového puku

No tak to si tedy s tou nutelou užiješ. To ti fakt nezávidím
Tak jedině podělit

14

Re: Výroba čokoládového puku

Julie
můžu ti jí koupit a poslat , ale jestli se ti to s poštovným vyplatí

15

Re: Výroba čokoládového puku

zkusila jsem udělat  puk jako se dělá mramorovaný korpus , je to pěkně pruhované
http://fotky.dortydorticky.cz/7/cele/1283280446.jpg

16

Re: Výroba čokoládového puku

Beru ten je ale krásnej, uděláme v Cítově i nějakej puk? když si donesu suroviny, prosím prosím

17

Re: Výroba čokoládového puku

Beru, ten je úžasný, ty jsi studnice nápadů, já už nechci jen tvé ruce, ale i hlavu

18

Re: Výroba čokoládového puku

jasně Vladi , mám pár nových nápadů na puky
Zdeni , hlava už je děravá ,ta by ti asi moc nepomohla

19

Re: Výroba čokoládového puku

Beru já se hlásím na neděli o puk, že bych konečně vyzkoušela strouhač co mi Tomáš před rokem udělala, mám i bílou nutelu, prosím prosím smutně koukám

20

Re: Výroba čokoládového puku

tak Ivi napiš výroba puku na neděli pevně do programu a ukážu vám nové vzory co mám v hlavě

21

Re: Výroba čokoládového puku

Ty jsi zlato Beru

22

Re: Výroba čokoládového puku

Ivi nepřechval mě

23

Re: Výroba čokoládového puku

Jejda Raduš to se strááášně těším, miluju tvoje nápady a čokokouzlení. To si snad vemu věci na puky s sbeou taky......

24

Re: Výroba čokoládového puku

Tak to se mooooc těším,taky si nějaký udělám,holky zas přivezu nějaké obaly od dývek na výrobu puků,tak si je rozeberete,bývalý kolega mi prej nějaké poslal,ale zatím jsem pro ně nebyla,budu muset pro ně brzy zajet,doufám že je pak nezapomenu doma,klidně do mě před srazíkem kopněte ju

25

Re: Výroba čokoládového puku

Holky Iveta IJohny vymyslela prima zlepšovák, místo obalů na cd použít misku na sádru z OBI, je pružná a puk jde ven jedna báseň. Zítra nafotím abyste viděly jako to vypadá.